haberler

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALBAYRAK odamızı ziyaret etti.

• Türk Ürejinekoloji Kongresi

14 - 17 Ekim 2015 Türk Ürojinekoloji ve Pelvik Rekonstrüktif Cerrahi Derneği 7. Ulusal Ürojinekoloji Kongresi

• 20.TTB Halk Sağlığı Ata Soyer Güz Okulu

27-29 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “20. TTB Halk Sağlığı Ata Soyer Güz Okulu”nun bu yılki konusu “Savaş ve Sağlık” olarak belirlenmiştir.

• Avustralya Tabipler Birliği Başkanı Tekirdağ'a Hayran Kaldı

Çanakkale Savaşlarının 100. yıl münasebeti ile düzenlenecek olan programlara katılmak için ülkesinden Türkiye'ye gelen Avustralya Tabipler Birliği Başkanı Dr Brian Owler, Çanakkale yolundayken Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Yücel Ayaz'ı Ziyaret etti.

• Dr. Ersin Arslan'ı Unutmadık

Tekirdağ Tabip odası tarafından üç yıl önce öldürülen doktor Ersin Arslan için anma ve basın açıklaması yapıldı.Çorlu Devlet Hastanesi önünde yapılan anma töreni ve basın açıklamasına Tekirdağ Tabip odası başkanı Dr. Yücel Ayaz, yönetim kurulu ve hekimler katıldı.

• Dr. Uğur Polat hemofiliye dikkat çekti

Türkiye Hemofili Derneği Tekirdağ Temsilcisi Dr. Uğur Polat 17 Nisan Hemofili Günü dolayısıyla bir bildiri yayınladı. Hemofilinin ciddiyetinin anlaşılabilmesi için ne olduğunun bilinmesi gerektiğine dikkat çeken Polat`ın, teşhisin ve tedavinin detaylarından bahsettiği bildirisi şöyle:

• Amacımız Hayat Kurtarmak

Tekirdağ Tabip Odası ve Tekirdağ Aile Hekimleri Derneği'nin iki ilçe de ortaklaşa düzenlediği ''Otomatik Eksternal Defibrilatör (OED - AED) Kullanımı ve Resusitasyon Kursu'' tüm hekimlerin ilgisini çekti.

• Aile Hekimliği Kapatıldı

Çıkan arbede sırasında darbedildiklerini iddia eden Dr. Ebru Ekinci Coşkun, Dr. Neriman Okşan, hemşire Hülya Kenar, ebe Kevser Yiğit ve ebe Melike Güven, Çorlu Devlet Hastanesine giderek 3 gün iş göremez raporu aldı ve söz konusu kadından şikayetçi oldu.

• 14 Mart Tıp Haftası Geleneksel Futbol Turnuvası sonuçlandı.

Çerkezköy Devlet Hastanesi turnuvanın şampiyonu oldu. Tekirdağ Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak kendilerini tebrik ediyoruz.