14 Mart Tıp Haftası Etkinlikleri Fotoğraf Yarışması

14 Mart Tıp Etkinlikleri kapsamında Fotograf Yarışması düzenlenmiştir. Son katılım tarihi 10 Mart 2021'dir.

Şartname ve Başvuru formuna ulaşmak için https://tto.org.tr/yarisma

Sağlık Çalışanları Penceresinden Hayat

-Fotoğraf Yarışması Şartnamesi-

 
1) KONU 
Serbesttir. 
 
2)    AMAÇ 
Fotoğraf sanatı aracılığıyla pandemiye rağmen devam eden hayatın sağlık çalışanı objektifinden değerlendirilmesi ve gelecek nesillere görsel bellek olarak aktarılması amaçlanmaktadır.
 
3) KATEGORİ VE BÖLÜMLER 
Sayısal (Dijital) kategoride renkli ve/veya siyah-beyaz fotoğraf olmak üzere tek bölümlüdür.  
 
4)  KATILIM ŞARTLARI 
a) Yarışmaya katılım ücretsizdir ve başvurabilmek için sağlık çalışanı olmak gerekmektedir.
b) Yarışma; Seçici Kurul dışında konuya ilgi duyan, son başvuru tarihine kadar 18 yaşını dolduran ve üzeri yaşlardaki tüm sağlık çalışanlarına açıktır.
c) Her katılımcı, en fazla 5 (Beş) adet renkli ve/veya siyah beyaz fotoğraf ile yarışmaya katılabilir.
d) Profesyonel makinaların yanısıra Cep telefonu ile çekilmiş fotoğraflar iledeyarışmaya katılım kabul edilmektedir. Fotoğraflarda her türlü teknik serbesttir.
e) Daha önce bir fotoğraf yarışmasında ödül ya da sergileme almış fotoğraflar ile katılımda bir engel yoktur. 
f) Gönderilen fotoğrafların tamamı yarışmacı tarafından çekilmiş olmalıdır. Başkasına ait görüntülerin tamamen ya da kısmen kullanılması kural ihlali sayılır. 
g) Katılımcı, internet sitesine yarışma için yüklediği fotoğrafların tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. 
h) Yarışmaya gönderdiği fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişiklikler kural ihlali sayılır.  
i) Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görülebilecek insanların fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın görsel, internet ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir. Söz konusu kullanımlardan dolayı ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların tüm sorumluluğu yarışmacıya aittir.
j) Şikayet olması halinde Ödül ve sergileme kazanan fotoğrafların üzerinde işlem yapılmamış asıl/ham dosyalarını katılımcıdan istenebilir. Yarışmaya gönderilen fotoğrafların EXIF verilerinin muhtemel soruşturmaları kolaylaştırmak için bozulmamış olarak tutulması tavsiye edilmektedir.
 
 
5)  TELİF (KULLANIM) HAKLARI 
a) Katılımcı, ödül (derece, mansiyon) alan, sergilenmeye hak kazanmış ve satın alma uygulanmış olan fotoğraflarının Tekirdağ Tabip Odası yayınlarında isminin ve eser adının kullanılması şartıyla münhasır bir kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul ettiğini ve buna bağlı olarak gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince ödül (derece, mansiyon) alan, sergilenmeye hak kazanmış eserinin/eserlerinin çoğaltma, işleme, temsil, umuma iletim haklarının ve yayımlanma haklarının kullanımı için Tekirdağ Tabip Odası’na izin/muvafakatname verdiğini kabul eder. Bu şekilde kullanılan eserler için, eser sahibi sonradan verdiği izni kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını engellemeyeceğini veya bu izin/muvafakatname için herhangi bir telif hakkı veya maddi, manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder.
 
b) Bu eserlerin kullanım hakları süresiz olarak Tekirdağ Tabip Odası ve eser sahibinin olacaktır. Tekirdağ Tabip Odası bu eserleri kurum basılı ve görsel yayınlarında, web sitesinde duyuru ve tanıtım amaçlı olarak, eser sahibinin ismini belirterek kullanabilecektir.
 
c) Tekirdağ Tabip Odası, fotoğrafların başka amaçlar için kullanılmasına, hiçbir koşul altında, izin vermez. 
 
d) Bu şartname, yarışmacının yarışma fotoğraflarını siteye yüklemesiyle yürürlüğe girer.
 
e) Yarışmacıların bu şartname hükümlerine sonradan itiraz hakkı yoktur.Katılımcılar bu şartnameyi görüp, okuduğunu, içeriğini anladığını ve hükümleri kabul edip onayladığını kabul, beyan ve taahhüt ederler. 
 
6)  ESERLERİN İSİMLENDİRİLMESİ VE GÖNDERİLMESİ  
a) Yarışmaya katılacak fotoğraflar, jpg/jpeg formatında, 150-300 dpi çözünürlükte, 8-12 sıkıştırma kalitesinde kaydedilmeli ve dosyaların boyutları 1 Mb'den az olmamalı, 3 Mb’yi de geçmemelidir. 
 
b) Dosyalar, Tekirdağ Tabip Odası www.tto.org.tr web sitesindeki yönlendirmeler izlenerek veya doğrudan online (çevrimiçi) olarakhttps://tto.org.tr/yarisma adresinden yüklenecektir. 
 
c) Elden teslim, e-posta yoluyla ya da CD/DVD/Taşınabilir bellek gönderimi ile fotoğraf kabul edilmeyecektir. 
 
d) Fotoğraflar, kenarında çerçeve ya da boşluk olmadan gönderilecektir. Fotoğraf üzerinde katılımcıya ait isim, logo, tarih vb. işaretler bulunmayacaktır. 
 
e) Yarışmaya katılma aşamasında sistemden veya kullanıcıdan kaynaklı hatalar oluşması durumunda tekirdagtabip@gmail.comadresinden iletişime geçilerek bilgi verilmesi halinde problem kısa sürede giderilecek ve katılımcı bilgilendirilecektir. Bu adres yalnızca olası sorunların çözümüne yönelik kullanılmalıdır. Bu adrese fotoğraf gönderilmesi yarışmaya katılımın gerçekleştiği anlamına gelmeyecektir. 
 
f) Eserlerin yüklenmesinden kaynaklanabilecek olası sorunlar için Tekirdağ Tabip Odası sorumlu olmayacaktır. 
 
7) YARIŞMA TAKVİMİ 
Yarışma Başlangıç Tarihi:              25Şubat 2021 Perşembe
Son Katılım Tarih:                            10 Mart 2021 Çarşamba günü saat 23.00 (TSI) 
Değerlendirme Toplantısı:               12 Mart 2021 Cuma 
Sonuç Bildirimi:                                14 Mart 2021 Pazar
Ödül Töreni:                                       Tarih ve yer daha sonra açıklanacaktır.
 
8) SEÇİCİ KURUL (İsme göre alfabetik sırayla)
Dr.Gamze VAROL TTO Başkanı 
Dr. Gürcan ALTUN ETO Başkanı
Hakan TOKUÇ EFIAP, GPUCR2
H.İbrahimÜZMEZOĞLU TEFOD Başkanı
Mehmet ÇEVİKTEFSAD Başkanı EFIAP/s
 
Bu yıl Pandemi nedeniyle beş kişilik Seçici Kurul değerlendirmesi uzaktan (çevrimiçi toplantı olarak) yapılacaktır. Seçici kurul en az üç üye ile toplanacaktır. 
 

9) ÖDÜL-SERGİLEME-SATIN ALMALAR  
Birincilik : Başarı sertifikası ve plaket 
İkincilik : Başarı sertifikası ve plaket
Üçüncülük : Başarı sertifikası ve plaket  
Mansiyon (3 eser): Başarı sertifikası   
Sergileme (En fazla 35 eser):Katılım Belgesi
 
 
11) YARIŞMA SEKRETERYASI-İLETİŞİM 
Nursel GÜNAYDIN
Ertruğrul Mah. Rakoczi Cad. Arca Apt. C Blok. No:42/2 Süleymanpaşa/ Tekirdağ 
Tel: 0530 943 34 97 / 0282 261 89 81
E-mail: tekirdagtabip@gmail.com

 

 

İŞYERİ HEKİMLİĞİ ASGARİ SÖZLEŞME ÜCRETLERİ 2024