Tekirdağ - Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Ziyaretleri

Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Gamze Varol, genel sekreteri Emel Ersöz ve işyeri hekimliği komisyonu üyeleri tarafından Tekirdağ ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odaları ile Covid-19 pandemisinde ilimizdeki işyerlerinin durumu, işyeri hekimi gözüyle işyerlerine öneriler ve tabip odasının bu süreçteki rolü hakkında görüşmeler yapıldı.

Pandemi kontrolünde başarı sağlamak için meslek odalarının kuracağı işbirliklerinin önemi vurgulandı. Tekirdağ'da faaliyet gösteren OSGB'lerde yaşanan sorunlar, kırmızı OSGB'ler, bu sorunların işyerlerindeki salgın kontrolüne ve işyeri hekimlerine etkileri konusunda görüş alışverişi yapıldı. İşyeri hekimlerinin tabip odasına üyeliklerinin yasal bir zorunluluk olduğu belirtildi. Covid-19 aşılaması nedeniyle Sağlık Bakanlığının İSG-katip ve tabip odası kayıtları üzerinden bilgi toplamasının bir ilk adım olması dileğiyle işyeri hekimliğinin sağlık sistemi içindeki rolünün önemi vurgulandı.