Tekirdağ Tabip Odası 14 Mart’ın 100. Yılını dolu dolu kutladı!

2019 yılı 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri, Şubat ayında düzenlenen tavla, briç ve tenis turnuvası ile başladı.

Tavla Turnuvası’nın Çorlu finalisti Dr. Alaeddin Durmaz ve Tekirdağ finalisti Dr. Mustafa Ersoy final turnuvası için bir araya geldi ve turnuvanın kazananı 2-1’lik skor ile Dr. Mustafa Ersoy oldu.



Briç Turnuvası’nın galipleri Dr. Ahmet Kartalkanat ve Dr. Ayhan Akbıyık olurken ödüllerini Tekirdağ Briç Temsilcisi Dr. Şenol Özcan’dan aldılar. 



Tenis Turnuvası Kadın Kategorisinde galipler Hatice Çınar ve Emel Ersöz olurken; Erkek Kategorisinde Muhammet Ceylan ve Yavuz Özdemir kupanın kazananı oldu.


Etkinliklerine, 6 Mart Çarşamba günü Çorlu Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde düzenlenen Hekimlerden Müzik Dinletisi ve Halk Oyunları Gösterisi ile devam eden Tekirdağ Tabip Odası aynı gecede meslekte 25. yılını dolduran hekimler için plaket takdim töreni de düzenledi.



11 Mart Pazartesi günü Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman'ın katılımlarıyla Tekirdağ Des Otel'de düzenlenen Açılış Kokteyli’ne NKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Durgut, NKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdoğan Gültekin, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Becerir, Tekirdağ’ın eski belediye başkanlarından Dr. Mahmut Çağlıyurt, Süleymanpaşa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Uluhan, Tekirdağ Diş Hekimleri Odası Başkanı Tolga Kutal, Tekirdağ SMMM Odası Başkanı Nedim Arslan ve Trakya Rumeli ve Balkan Göçmenleri Derneği Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.
Tenis ve Tavla Turnuvalarının kazananlarının ödülleri kendilerine takdim edildi.


Tıp Haftası etkinliklerine 12 Mart Salı günü düzenlenen panel ile devam edildi. NKÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda saat 19.00’da başlayan etkinliğin katılımcısı Prof. Dr. İslender SAYEK olurken panelin konusu "Gelecekteki Tıp Eğitimi" oldu.


14 Mart Tıp Haftası kutlamalarında programına bir ilki dahil eden Tekirdağ Tabip Odası, karaoke yarışması düzenledi. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Docker Pub’da organize edilen geceye çok sayıda hekim katılırken yarışmanın kazananı Dr. Sara Aytaçlar Yazıcı oldu.



14 Mart Perşembe günü saat 12.30’da Tekirdağ Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun’un yanı sıra, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Eczacı Odası Başkanı M. Tolga Çetinkaya da katıldı.



14 Mart Perşembe akşamı hekimlerin geniş katılımıyla Çorlu Piknik Garden’da Tıp Balosu düzenlendi. Meslekte 30, 35, 40, 45, 50, 55 ve 60. yılını dolduran hekimlere plaket takdim edildi. Eski Tabip Odası Başkanlarının da katıldığı gecede 14 Mart’ın 100. Yılını temsil eden pasta Başkan Dr. Ebru Atilla ve geceye katılım gösteren eski başkanlarla birlikte kesildi. 


15 Mart Cuma günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen Külkent Belgesel Gösteriminin açılış konuşmasını TTB Halk Sağlığı Kolu Yürütme Kurulu üyesi Dr. Ahmet SOYSAL'ın yaparken Türk Tabipleri Birliği 2. Başkanı Dr. Ali ÇERKEZOĞLU ve Yönetmen Tolga BARMAN da katılım sağladı. Etkinlik, belgesel gösterimi sonrası Doç. Dr. Gamze VAROL'Un moderatörlüğünde "Sağlıklı Bir Çevrede Yaşam Hakkı" konulu söyleşiyle devam etti.




Tekirdağ Tabip Odası Başkanı ve üyeleri, son olarak 17 Mart Pazar günü, Türk Tabipleri Birliği’nin 14 Mart etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Büyük Hekim Yürüyüşü”ne katıldı. “14 Mart’ın 100. yılında Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi olarak karanlığa karşı aydınlığı, dogmaya karşı bilimi, savaşlara karşı barışı, zorbalıklara karşı demokrasiyi, eşitsizliklere karşı adaleti 14 Mart 1919 bilinciyle savunuyoruz.” diyerek Türkiye’nin dört bir yanından bir araya gelen hekimler Haydarpaşa Numune Hastanesi’nden Kadıköy İskele Meydanı’na yürüdü. 


İŞYERİ HEKİMLİĞİ ASGARİ SÖZLEŞME ÜCRETLERİ 2024