Türk Tabipler Birliği'nden Tekirdağ Tabip Odası'na Ziyaret

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, 14 Mart etkinlikleri çerçevesinde
Tabip Odalarına ziyaretler gerçekleştirme kararı almış ve bu amaçla
19 Şubat 2017 tarihinde TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Dr. Sezai Berber ve Merkez Konseyi üyeleri Dr. Selma Güngör ile Dr. Yaşar Ulutaş
Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne Tabip Odalarında hekimlerle buluşmalar gerçekleştirmişlerdir. 

Toplantılarda 14 Mart programıyla ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

20-26 Şubat 2017 haftasında, 14 yıldır sürdürülen Sağlıkta Dönüşüm Programında hiç artmayan,
aksine giderek azalan bir parametrenin hastaya ayrılan süre olması nedeniyle, hastaya yeterli süre ayrılması talebinin dile getirileceği belirtildi. Hafta boyunca, her geçen gün daha fazla hastayı, daha kısa sürede, doğru düzgün anamnez almaya bile vakit bulamadan, muayene ve tedavi etmeye zorlanma, iyi hekimlik yapmanın önüne çıkartılan engeller gibi konuların üzerinde durulmasının ve bu konuların illerde hekimlere ve kamuoyuna basın, sosyal medya, mail gibi iletişim ağları ile duyurulmasının önemi belirtildi.

27 Şubat-5 Mart 2017 haftasında, “Çalışırken ve Emeklilikte Emeğimizin Karşılığı İnsanca Ücret” talebimizin dile getirileceği aktarıldı. Yine aynı hafta, iş güvencemizde yaşanan kayıplar, performansa dayalı ücretlendirme nedeniyle çalışırken aldığımız ücretin emekliliğimize yansımaması, emekliliği hak etsek bile daha uzun yıllar çalışmak zorunda kalmamız gibi konuların ele alınacağı, TTB'nin hekim ücretleriyle ilgili hazırladığı yasa tasarısı önerisinin yasalaşması için mücadele edileceği vurgulandı ve konunun Tabip Odalarınca da gündemde tutulmasının önemine dikkat çekildi.

 

6-12 Mart 2017 haftasının “Sağlıkta Şiddet”e ayrıldığı belirtilerek hafta boyunca sağlıkta şiddet konusunun tabip odalarınca gündemde tutulmasının önemli olduğu üzerinde duruldu. TTB tarafından sağlıkta şiddetle ilgili yasa tasarısı önerisi hazırlandığı, bu tasarının yasalaşması için mücadele edileceği bilgisi paylaşıldı.


İŞYERİ HEKİMLİĞİ ASGARİ SÖZLEŞME ÜCRETLERİ 2024