Organ Bağışı ve Önemine Dikkat Çekildi

Süleymanpaşa Belediyesi, Tekirdağ Tabip Odası, Tekirdağ Eczacı Odası, Tekirdağ Diş Hekimleri Odası ve Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası işbirliği ile “Organ Bağışı ve Önemi” konulu panel düzenlendi. Özel Yaşam Anadolu Sağlık ve Meslek Lisesi öğrencilerinin de yoğun ilgi gösterdiği panelde Tekirdağ Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ebru ATİLLA, videolarla katılımcıları etkilediği sunumunda beyin ölümü, bitkisel hayat, güncel organ nakli ihtiyacı, organ naklinin hangi durumlarda gerçekleşebileceği ve organ bağışının nasıl yapılabileceği konularına değindi.

Türkiye’de 70.000’in üzerinde hastanın organ nakli için sıra beklediğini vurgulayan ATİLLA, katılımcıları bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Birkaç örnek olay paylaşan ATİLLA’nın kendisine yöneltilen sorulara cevap vermesiyle “Organ Bağışı ve Önemi” konulu panel sona erdi.