Amacımız Hayat Kurtarmak

    Tekirdağ Tabip Odası ve Tekirdağ Aile Hekimleri Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği ''OED - AED '' eğitimi yoğun ilgi gördü.

     Tekirdağ Tabip Odası ve Tekirdağ Aile Hekimleri Derneği'nin iki ilçe de ortaklaşa düzenlediği ''Otomatik Eksternal Defibrilatör (OED - AED) Kullanımı ve Resusitasyon Kursu'' tüm hekimlerin ilgisini çekti. Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde 112 Eğitim salonunda gerçekleşen eğitimde katılımcı olan doktorlara ''Otomatik Eksternal Defibrilatör (OED - AED) Kullanımı ve Resusitasyon '' eğitimi verildi. Dr. Hayati Çakır ve Dr. Hamit Işıkalp'in verdiği eğitimde hekimlere Resusitasyon tıbbı, Resusitasyon eğitimi, Arreste Yaklaşım, Solunum ve dolaşım desteği gibi konularda eğitim verdiler. Gerçekleştirilen eğitimler hakkında açıklamalarda bulunan Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Yücel Ayaz '' Tabip Odası ve Aile Hekimleri Derneğimizle ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz bu eğitimde, hekimlerimizin güncel bilgiye ulaşmaları ve uygulamalı olarak bu eğitim ile bilgilerini tazelemelerini hedefledik. Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte ortaya çıkabilecek bazı olumsuz durumlarda müdahalenin hekimlerimiz tarafından etkili bir şekilde gerçekleştirilmesini hedefledik.'' dedi.

''AMACIMIZ HAYAT KURTARMAK!''

     Eğitimle alakalı açıklamalarda bulunan Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Yücel Ayaz tüm hekimlerin amaçlarının hayat kurtarmak olduğunu belirterek; '' Oda olarak amacımız, hekimlerimizin bir araya gelmesi, güncel bilgilere ulaşması ve sürekli yapılan araştırmalar ile birlikte ortaya çıkan bilimsel bilgilerin paylaşılmasını sağlamak. Bu tür eğitimleri hekimlerimize vermemizde ki amaç ise halkımızın sağlığını korumak ve hayat kurtarmaktır.'' diyerek konuştu.

     İki gün süren eğitimin ardından, hekimlere eğitim veren Dr. Hayati Çalır ve Dr. Hamit Işıkalp'e Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Yücel Ayaz ve Tekirdağ Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Cengiz Semercioğlu tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Katılımcı hekimlere ise; Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. İbrahim Oktay tarafından sertifikaları verildi.

İŞYERİ HEKİMLİĞİ ASGARİ SÖZLEŞME ÜCRETLERİ 2024