İSTANBUL TABİP ODASI

DİŞHEKİMİ SEVİNÇ ÖZGÜNER İNSAN HAKLARI BERIŞ VE DEMOKRASİ ÖDÜL YÖNETMELİĞİ

 

Adı: DİŞHEKİMİ SEVİNÇ ÖZGÜNER İNSAN HAKLARI BARIŞ VE DEMOKRASİ ÖDÜLÜ

Amaç:

23 Mayıs 1980 tarihinde Mecidiyeköy’deki evinde demokrasi düşmanı katiller tarafından öldürülen barış ve demokrasi savaşçısı TTB Merkez Konseyi üyesi Dişhekimi Sevinç Özgüner’in anısını yaşatmak, insan hakları, barış ve demokrasi alanında çalışma yapanları onurlandırmak ve bu alanlarda yapılacak yeni çalışmaları teşvik etmektir.

 

Katılım Kuralları:

  1. İnsan hakları, barış ve demokrasi alanında çalışmaları olan tüm kişi ve tüzel kişiler katılabilir.
  2. Kişi ya da tüzel kişilerin kendisi adaylık başvurusunda bulunamaz. Adaylar gerekçeli olarak sivil toplum örgütleri, meslek odaları, sendikalar ve dernekler tarafından önerilir. Kurumlar birden fazla aday gösterebilirler. Daha önce aynı ödülü almış olanlar aday gösterilemezler.
  3. Kurum ve kuruluşlar önerdikleri kişi ya da tüzel kişilerle ilgili kimlik ve iletişim bilgilerini, genel çalışmalarını, insan hakları barış ve demokrasi ile ilgili çalışmalarının neler olduğunu ve ödülü aday gösterilmesinin gerekçesini en geç 6 ŞUBAT 2023, PAZARTESİ gününe kadar İstanbul Tabip Odası Başkanlığı’na bildirir.
  4. Ödül bir ya da daha çok gerçek ya da tüzel kişiye verilebileceği gibi, ödülün amacına uygun aday öneri ve başvurusu olmadığı takdirde verilmez.
  5. Jüri:

- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu / DİSK

- Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu /KESK

- Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği / TMMOB

- İnsan Hakları Derneği /İHD

- İstanbul Dişhekimleri Odası / İDO

- Türkiye İnsan Hakları Vakfı / TİHV

- İstanbul tabip Odası / İTO

- İstanbul Tabip Odası İnsan Hakları Komisyonu üyelerinden oluşur.

  1. Jüri, aday önerilerini inceledikten sonra kararını en geç 28 ŞUBAT 2023, SALI günü gerekli olarak açıklar. Kararda oy çokluğu esas alınır. Jüri üyeleri gerekli görürse adaylarla ilgili öneren kurumlardan ek bilgiler isteyebilir. Jüri sekretaryasını İstanbul Tabip Odası yürütür.
  2. Ödül “Anı Plaketi” ve “Ödül Belgesi”nden oluşur ve 14 Mart Tıp Bayramı /2022 tarihinde “14 Mart Tıp Haftası” Ödül Töreninde açıklanıp, ödül Dt.Sevinç Özgüner’in ölüm yıldönümünde yapılan etkinlikle sahibine takdim edilir.
  3. İstanbul dışından gelecek ödül sahiplerinin ulaşım giderleri İstanbul Tabip Odası tarafından karşılanır.

 

DİŞHEKİMİ SEVİNÇ ÖZGÜNER İNSAN HAKLARI BARIŞ VE DEMOKRASİ ÖDÜLLÜ ADAY FORMU

İŞYERİ HEKİMLİĞİ ASGARİ SÖZLEŞME ÜCRETLERİ 2024