Tüm sağlıkçılar için güvenli çalışma alanları, hastalarımız için güvenli tanı tedavi ortamlarının oluşturulmasını, önlemlerin gözden geçirilip yeniden düzenlenmesini İSTİYORUZ!
 
Haftalık çalışma sürelerimizin yeniden düzenlenmesini ve azaltılmasını İSTİYORUZ!
 
Şiddete ve hastalıklara karşı güvenli, sağlıklı çalışma ortamı İSTİYORUZ!
 
Sağlık çalışanlarının sayısındaki eksiklileri konuşuyoruz ama KHK’lar ile ihraç edilen, güvenlik soruşturması gerekçe edilerek ataması yapılmayan çok sayıda hekim/sağlık çalışanı var. Tüm hekimlerin/kamu emekçilerinin derhal görevlerine başlatılmasını İSTİYORUZ!
 
Birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesini ve sevk zinciri uygulamasına geçilmesini İSTİYORUZ!
 
İşverenler, sağlık çalışanlarına 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanuna göre COVID-19’dan korunma, KKD kullanımı, hastalık yönetimi vb. konularda eğitim vermek ve bu eğitimleri her birim değişiminde yenilemek zorundadır.  Korunmayla ilgili havalandırmadan, iş örgütlenmesine, iş yükünün düzenlenmesine kadar geniş bir yelpazede işçi sağlığı ve güvenliği ile ilgili önlemler de sorumlulukları arasındadır. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun etkin bir şekilde uygulanmasını İSTİYORUZ!
 
Özlük haklarımız ile ilgili olarak 7200 ek gösterge ve her yıla 120 gün yıpranma payı İSTİYORUZ. 
 
175 bin hekim aynı istekleri yineliyor. Bu İSTEKLERİMİZİ tüm hekimleri temsilen 23 Kasım günü heyetimizle başlatacağımız “Beyaz Yürüyüş” ile Ankara’ya taşıyacağız. İsteklerimizi görmeyen duymayan kalmayacak.
23 Kasım’da İstanbul’dan yapılacak uğurlamanın ardından Ankara’ya doğru başlatacağımız üç günlük “Beyaz Yürüyüş”ümüzün sonunda 27 Kasım’da Ankara’da yedi bölgeden on binlerce hekim ile bir arada olacağız. Forumda alacağımız kararlar bizim eylemlilik sürecimizi de netleştirecek.
Tüm kamuoyuna çağrımızdır: Taleplerimiz sizin için, bizim için, hepimiz için... Sağlık mücadelesinde yan yanayız!
 
Toplumun sağlığı sağlık emekçilerinin sağlığıyla mümkün olabilir.

TEKİRDAĞ TABİP ODASI

İŞYERİ HEKİMLİĞİ ASGARİ SÖZLEŞME ÜCRETLERİ 2024